Siirry sisältöön
KALMAR_1560x850_ThePortofLATraPacTerminal-1

Kalmar

Siirtymä digivetoiseen sisältömarkkinointiin

Vuoden 2017 alussa satamien lastinkäsittely- ja automaatioratkaisuja toimittava Kalmar lopetti painetun asiakaslehden julkaisemisen, ja sen tilalle luotiin digivetoinen, jatkuvan sisällöntuotannon prosessi. Sisältöjen puristaminen säännöllisesti ilmestyvään lehteen oli ollut raskas projekti. Lehtien välissä oli pitkiä aikoja, kun asiakkaisiin ei oltu yhteydessä pitkään aikaan. Uudessa sisältöstrategiassa haluttiin, että laadukas sisältö saataisiin maksimaalisesti hyödyttämään myyntiä ja markkinointia.

Yhdessä Kalmarin kanssa saimme aikaan totaalisen toimintatavan muutoksen. Sen myötä julkaistujen sisältöjen määrä on kasvanut, on saatu lisää seuraajia somekanaviin ja sisällöille on saatu hyvää näkyvyyttä toimialajulkaisuissa. Prosessi on tuottelias ja sisältöjen avulla on onnistuttu avaamaan keskusteluja aiheista, jotka tukevat uudella tavalla Kalmarin ajatusjohtajuutta.

12-1103-Cargotec_Columbia750x850

Viestintämme on muutoksen myötä monipuolistunut. Saamme nyt eri tyyppistä sisältöä eri kanaviin nopeammalla tempolla.

MAIJA EKLÖF, MARKKOINTI- JA VIESTINTÄJOHTAJA

Kalmarille suunniteltiin digitaalinen sisältöstrategia ja tehokas sisällöntuotannon prosessi. Globaalin sisällöntuotannon toinen kaista tukee vahvasti Kalmarin ajatusjohtajuutta, asiantuntijuutta ja edelläkävijyyttä (Think Tank) ja toinen toimii markkinoinnin ja myynnin tukena Kalmarin eri bisnesalueille (Newsdesk). Verkkosivujen News and Insights -osioon tuotettuja sisältöjä jaetaan kohderyhmille uutiskirjeiden ja some-kanavien välityksellä. Aiheita tarjotaan aktiivisesti myös toimialajulkaisuille, joiden kautta on saatu runsaasti ansaittua mediaa.

Sisällöntuotannon prosessi suunniteltiin niin, että sisältö syntyy mahdollisimman helposti, ja tukee asiantuntijoiden omaa työtä. Mukaan kytkettiin asiantuntijoista valittu innostunut porukka, joilla on paljon hyviä sisältöideoita. Sisältöjä tuotetaan niin ajatusjohtajuutta tukevista laajemmista teemoista kuin käytännön myyntiä tukeviin tarkoituksiin.

Olemme sisältöjen avulla onnistuneet avaamaan keskusteluja aiheista, jotka tukevat uudella tavalla Kalmarin ajatusjohtajuutta. Sisältömme ovat osoittautuneet kiinnostaviksi myös koko toimialallamme.

MAIJA EKLÖF, MARKKOINTI- JA VIESTINTÄJOHTAJA

Lue lisää tarinoita yrityksistä, joita olemme auttaneet eteenpäin

Opi ja kasva – lue lisää aiheeseen liittyviä sisältöjä

Pohdin tässä blogissa, mitä merkitsee, jos ei ole tunneälyä. Ja kuinka auki sekä...
Image showing Sanna Rautio 4 min read by Sanna Rautio
Vanhana radiotoimittajana (juttuja jo vuodesta 1973…) olen innosta puhkuen seura...
Image showing Petteri Väänänen 1 min read by Petteri Väänänen
Tammikuun alussa Facebookin perustaja Mark Zuckerberg ilmoitti yhtiön tekevän me...
Image showing Antti Leino 4 min read by Antti Leino