Siirry sisältöön
April_Jazz_2018_1500x850

April Jazz

Konseptointia ja raikasta ilmettä

April Jazz on pääkaupunkiseudun suurin kansainvälinen jazzfestivaali, joka esittelee koti- ja ulkomaisen rytmimusiikin huippujen lisäksi nousussa olevia, tuoreita ja kiinnostavia artisteja. Vuonna 2015 festivaali kaipasi uutta potkua markkinointiinsa. Tavoitteena oli kasvattaa tietoisuutta April Jazzeista niin pääkohderyhmässä kuin Espoon ulkopuolellakin.

Jazz-musiikilla ja hyvällä markkinointiviestinnällä on yllättävän paljon yhteistä. Molemmissa taitavat ihmiset pelaavat yhteen, improvisoivat ja lopputulos on enemmän kuin osiensa summa. Avidlyn ja April Jazzin yhteistyö aloitettiin markkinointiviestinnän suunnittelulla ja konseptoinnilla. Konsepti rakennettiin niin, että sitä voidaan uudistaa vuodesta toiseen  tunnettuus säilyttäen, ilmettä ja kanavia sopivasti varioiden.

Varioitavan ja raikkaan visuaalisen ilmeen lisäksi kumppanuuteen ovat kuuluneet mainonnan, digitaalisen näkyvyyden ja moninaisten materiaalien suunnittelu. April Jazzille on tehty mm. verkkosivujen visuaalinen ja toiminnallinen suunnittelu sekä tuotettu ilmoittelua, digimainontaa, sosiaalisen median toimenpiteitä, videoita ja erilaisia painotuotteita.

Pitkäjänteisen yhteistyön myötä festivaali on nostanut tunnettuuttaan ja tietoisuus on kasvanut tavoitteiden mukaisesti. Mm. sosiaalisessa mediassa on otettu suuri harppaus. Perinteisten Facebook-postausten lisäksi on tehty mm. karuselleja, videopostauksia sekä animoituja gif-tiedostoja. Tarkoituksena on kannustaa konsertteihin saapunutta yleisöä jakamaan kuvia omissa somekanavissaan.

”Markkinoinnin avulla tavoitimme kohderyhmämme erinomaisesti ja saimme myös uusia kävijöitä, joille tapahtuma ei ollut ennestään tuttu. Avidlyn kontaktien kautta saimme mukaan uusia yhteistyökumppaneita ja yhteisellä tekemisellä saimme aikaan tehoa varsinkin somessa. Festivaalin onnistuminen näkyi myös kävijätavoitteen reippaassa ylittämisessä. Kävijätavoite ylittyi yli 40 % ja kaikkiaan tapahtumaamme osallistui yli 10 000 vierailijaa”, totesi festivaalin tuottaja Pedro Herrero vuonna 2015.

Yhteistyö on jatkunut siitä asti. ”Joka vuosi tuntuu, että olemme taas päässeet askeleen eteenpäin”, Herrero kertoo tänäkin päivänä.

April_Jazz750x850

 

Joka vuosi tuntuu, että olemme taas päässeet askeleen eteenpäin.

PEDRO HERRERO, TUOTTAJA, APRIL JAZZ

Lue lisää tarinoita yrityksistä, joita olemme auttaneet eteenpäin

Opi ja kasva – lue lisää aiheeseen liittyviä sisältöjä

  On hetkiä maailmanhistoriassa, jotka muokkaavat toimialaa tai toimialoja voima...
Image showing Teea Björklund & Minna Utriainen 3 min read by Teea Björklund & Minna Utriainen
  Uuden aikakauden alku Viime aikojen pyörremyrskyä seuratessa olen useasti miet...
Image showing Jesse Maula 2 min read by Jesse Maula
Olen äärimmäisen yksinkertainen ihminen. Ja laumasielu. Olen mielelläni samaa mi...
Image showing Sanna Rautio 6 min read by Sanna Rautio