Siirry sisältöön

Kansainvälisistä verkostoista apua ja inspiraatiota markkinointiin

5.6.2019

AMIN Worldwide -vaihtoviikko Sveitsin Montreux’ssä oli monella tasolla inspiroiva kokemus. Tavoitteeni verkostojen laajentamisesta ja osaamiseni kehittämisestä onnistui. Sain uusia ystäviä, työkaluja sekä kokemuksia erilaisesta toimintakulttuurista ja kansainvälisellä kentällä toimimisesta.

Arvokkainta antia olivat kontaktit AMIN Worldwide -verkostoon. Verkostojen luominen lähtee aina ihmisten välisistä suhteista. Tuttujen kanssa työskentely on sujuvampaa ja toivon pian saavani hyödyntää uusia yhteyksiä. Jos yrityksenne haluaa rantautua Sveitsin markkinoille tai osallistuu siellä vaikka messuille, niin tiedän mistä saamme parhaan avun.

Vaihtoviikon aikana jaoimme strategisen suunnittelun ja brändin rakentamisen työkaluja. Otan heti käyttöön ainakin sveitsiläisellä järjestelmällisyydellä luodut Topmark ja Brand Essence Matrix -mallit. Haluan myös jakaa oppimiani tietoja ja taitoja niin avidlyläisten kuin asiakkaidemme käyttöön.

Käytännössä osallistuin esimerkiksi B+G Partnersien erään B2B-asiakkaan markkinointistrategian ja asiakaspersoonien luomiseen. Työstimme myös saksalaisen WRW United -toimiston kanssa AMIN Worldwide -verkoston yhteistä tarjousta B2C-asiakkaalle Euroopan markkinoille laajentumisesta.

Peruslähtökohdat ja menetelmät strategisen markkinoinnin suunnittelussa olivat uusilla kollegoillani pitkälti samoja. Ammatillisesti tunnistin itse yhä paremmin vahvuuteni merkityksellisen brändi-identiteetin ja osallistavan asiakasymmärryksen luomisessa. Oli palkitsevaa huomata, miten näkemyksistäni oli B+G:n asiakkaalle apua.

Matka kaikkinensa oli inspiroiva ja hyvä hetki tuulettaa ajatuksia. Henkeäsalpaavan kauniissa järvi- ja alppimaisemissa kävellessä oli tilaa ja aikaa ajatuksille. Antoisaa vastapainoa arjen automatisoidulle putkimenolle. Inspiroiduin etenkin mahtavista ihmisistä ja heidän kanssaan käymistäni keskusteluista. Muistin monta virtalähdettä, jotka olin ehtinyt tässä vuosien saatossa unohtaa.

Ranskankielisessä Sveitsissä sijaitseva B+G Partners on yksi 50:stä AMIN Worldwide -yhteistyötoimistoisamme. Toimiston erityisosaamista on B2B-yritysten ja tapahtumamarkkinoinnin luova strateginen muotoilu. Toimiston johtaja, Serge Rentsch, on myös AMIN Worldwide -verkoston Euroopan puheenjohtaja.

Anna Sorko

Anna Sorko

anna.sorko@avidlyagency.com

Monipuolinen viestinnän strategi. Yhdistää työssään kovan ja pehmeän datan, innostuu asiakasymmärryksestä ja asiakkaiden auttamisesta mahtaviin tuloksiin.

Näytä kaikki kirjoitukset

Opi ja kasva – lue lisää aiheeseen liittyviä sisältöjä

  On hetkiä maailmanhistoriassa, jotka muokkaavat toimialaa tai toimialoja voima...
Image showing Teea Björklund & Minna Utriainen 3 min read by Teea Björklund & Minna Utriainen
  Uuden aikakauden alku Viime aikojen pyörremyrskyä seuratessa olen useasti miet...
Image showing Jesse Maula 2 min read by Jesse Maula
Olen äärimmäisen yksinkertainen ihminen. Ja laumasielu. Olen mielelläni samaa mi...
Image showing Sanna Rautio 6 min read by Sanna Rautio