Siirry sisältöön

Mitä on inbound-markkinointi?

2.5.2018

 

Sana inbound on viime vuosina vilissyt keskusteluissa digitaalisesta markkinoinnista puhuttaessa. Mikäli aiheeseen ei ole paneutunut, saattaa termi herättää enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Mitä inbound-markkinoinnilla sitten tarkoitetaan ja miksi siitä kohistaan myös täällä Suomessa?

Inbound-markkinointi keskittyy sisältöön - mielenkiintoiseen, kohderyhmään vetoavaan sisältöön, joka tarjoaa vastauksia, ratkoo ongelmia ja aidosti kiinnostaa lukijaa. Toisin kuin perinteinen markkinointi, joka taistelee ostopersoonien huomiosta maksetuin mainoksin, kylmäsoitoin ja suurieleisin ulostuloin, on inbound-markkinoinnin tavoite houkutella potentiaaliset asiakkaat yrityksen luokse heidän omasta aloitteestaan. Ja juuri tässä mielenkiintoinen, ostajapersoonat huomioiva sisältö astuu kuvioon.

Tarjoa vastaus kuluttajan ongelmaan inbound-markkinoinnin avulla

Kuvitellaan, että Matilla on ongelma. Hän on remontoimassa asuntoaan, mutta ei tiedä seinien tasoituksesta mitään. Matti turvautuu Googleen ja kirjoittaa hakukenttään “seinien tasoitus ennen maalausta”. Hakutuloksissa Matin silmään osuu blogi, joka opastaa vaihe vaiheelta seinän tasoituksen, pohjatyön ja maalauksen kanssa. Lisäksi hän huomaa, että blogikirjoituksen tuottanut maalivalmistaja tarjoaa kaikki tarvikkeet seinien kunnostamista varten. Matti menee yrityksen verkkokauppaan ja tilaa tarvitsemansa materiaalit itselleen. Matin tarina kuvaa sitä, kuinka yritys tarjosi vastauksen Matin ongelmaan ja sai hänestä samalla asiakkaan.

Inbound-markkinointi pyrkii ohjaamaan ostajapersoonaa eteenpäin ostopolulla. Toisin kuin Matin esimerkissä, ostopolulla eteneminen ei aina ole nopeaa ja suoraviivaista. Alla oleva kuva havainnollistaa, kuinka tuntematonta verkkosivuvierailijaa ohjataan eteenpäin ostopolulla kohti asiakkuutta blogien, sähköpostien, uutiskirjeiden ynnä muiden inbound-markkinoinnin elementtien avulla.

polku

Inbound-markkinoinnin hyödyt

Mitä etua inbound-markkinoinnista sitten on yritykselle? Selkein hyöty on myynnin edistäminen, joka tapahtuu ilman myyjän aktiivista panosta. Kun ostajapersoonat etsivät ja löytävät tietoa ongelmaansa liittyen silloin kun heille sopii, vältytään myös kylmiltä liideiltä. Jokainen myyjälle tipahtava inbound-liidi on parempi kuin kylmä liidi, koska kontakti on itse osoittanut kiinnostusta yrityksen tarjoamaa palvelua tai tuotetta kohtaan. Liidi, joka on tilannut esimerkiksi yrityksen uutiskirjeen, ei (välttämättä) ole riittävän lämmin myynnille, mutta markkinoinnin automaation avulla liidiä ohjataan eteenpäin ostopolulla, kunnes myynti voi tarttua toimeen. 

Inbound osana yrityksesi markkinoinnin strategiaa

Haluatko oppia lisää inboundista?  Oppaamme avaa kohta kohdalta inboundin metodologiaa ja kertoo minkälaisia hyötyjä inboundista voit yrityksesi markkinointiin saada.

 Lataa inbound-markkinoinnin ABC-opas tästä.

Oppaasta opit muun muassa:

  • mistä inbound-markkinoinnissa on kyse
  • mitä SMART-tavoitteet ovat ja miten niitä asetetaan
  • mikä inbound-menetelmä on ja millaisia vaiheita siihen kuuluu
  • miten voit viedä oppimiasi asioita heti käytäntöön
Santeri Hämäläinen

Santeri Hämäläinen

santeri.hamalainen@avidlyagency.com

Head of Content, Inbound Finland

Näytä kaikki kirjoitukset

Opi ja kasva – lue lisää aiheeseen liittyviä sisältöjä

  CRM, eli Customer Relationship Management, tarkoittaa käytännössä asiakkuudenh...
Image showing Niko Siltanen 4 min read by Niko Siltanen
Myynnin automaatio - tuo maaginen myynnin tehostaja. Kyllä ja ei. Kuten kaikessa...
Image showing Henri Pallonen 5 min read by Henri Pallonen
Takana on intensiivinen viikko täynnä opettavaisia ja inspiroivia tilaisuuksia m...
Image showing Avidly Finland 9 min read by Avidly Finland