Siirry sisältöön

Mediavalmennus voi estää viestin välittymisen

27.4.2016

Kun mediavalmentaja tekee kotityönsä huonosti, keskittyy ulkoiseen esiintymiseen, ei hallitse viestin kiteyttämistä tai rääkkää joidenkin vanhentuneiden oppien mukaisesti valmennettaviaan, viesti yleensä välittyy huonommin kuin kokonaan ilman valmennusta.

 

Olen ihmetellyt maailman menoa journalistina yli neljäkymmentä vuotta ja on mahdotonta laskea, kuinka monta haastattelua ja esitystä siihen ajanjaksoon kuuluu. Kun pankinjohtajani sanoi, että oopperadokumenttieni tekeminen vaatii jonkun sortin rahoituksen, en muuta keksinyt, kuin ehdottaa itseäni mediavalmentajaksi. Olin toki opiskellut alaa ammattitaitoni parantamiseksi ja myös valmentanut toimittajia itsensä ilmaisemiseen.

Menin tuntemani vanhemman viestintätoimiston johtajan pakeille. Häntä eivät juuri opetusmetodini tai osaamiseni kiinnostanut, mutta sain heidän kalvosulkeisensa luettavakseni. Kun halusin saada vinkkiä miten muualla tehdään, tarjouduin kolmeen muuhunkin taloon vetämään treenejä. Niissäkin käytössä olivat samat slaidit, eri pohjalla ja hieman eri järjestyksessä toki. Valmennusten painopiste oli toimittajan metkujen kiertäminen, pukeutuminen ja vinkit oman sanoman pyörittämiseen. Itse viesteihin ei kiinnitetty juurikaan huomiota. No, homma jäi muutamaksi vuodeksi sikseen kun oopperadokumentit oli jätettävä sivuun ja mentävä kuukausipalkkaiseen sisätyöhön.

Tehtyäni loikan loppusijoituspaikkaani viestintäkonsultiksi, tuli eteen pyyntö tehdä mediavalmennuksia. Koska työni ydin oli auttaa kiteyttämään viestit mahdollisimman selkeiksi, tuli mieleeni, ettei kravatin väri tai huivin kuosi ole sittenkään SE juttu. Yhdessä parin samanmielisen kollegan kanssa päätimme keskittyä asian ytimeen – viestiin. Halusimme tehdä siitä mahdollisimman kommunikoitavan.

Välitettäviä asioita ymmärtää parhaiten se porukka, joka niitä käsittelee, ja jotka usein samalla porukalla tulevat valmennettaviksi – oli kyseessä sitten asiantuntijoiden joukko tai johtoryhmä. Kehittelimme ”vertaistukimallin”, jossa valmennettava 6–8 henkilön ryhmä kiteyttää viestit ja tukee niiden välittämistä kameraharjoituksissa. ”Kilauta kaverille” on perusohjeena. Aina kun pääset välittämään viestiä, konsultoi työtovereitasi, pyydä neuvoa ja testaa ajatuksesi heillä.

Harjoitukset tehdään TV-studiossa, jossa kiusataan vain välttämättömimmällä teorialla ja esimerkeillä miten kommunikaatio toimii parhaiten. Taustatyö on valmennushommassakin keskeistä. Journalistin työ on niin pakkotahtista, että taustatyö jää usein Googlen varaan. Silloin on vaikea harjoittaa sellaista journalismia, johon voisi olla itse tyytyväinen tai josta vastaanottaja saisi tarvitsemansa tiedon ja elämykset. Onneksi olen taas päässyt ihmettelemään maailman menoa ja tutkimaan taustoja ajan kanssa.

Viestiminen ei ole mitään rakettitiedettä, se on vuorovaikutusta eli kommunikaatiota. Ja tietenkin hyvin kiteytettyjä viestejä, jotka syntyvät parhaiten porukassa.

Petteri Väänänen

Petteri Väänänen

petteri.vaananen@avidlyagency.com

+358 400 663 139 Avidlyn vanhempi neuvonantaja, jonka työtä leimaavat vahvasti lobbaus, kriisiviestintä ja kommunikaatiovalmennukset.

Näytä kaikki kirjoitukset

Opi ja kasva – lue lisää aiheeseen liittyviä sisältöjä

Pikkupoikana sain Rauman mummoltani edelleen toimivat kommunikoinnin ohjeet:
Image showing Petteri Väänänen 2 min read by Petteri Väänänen
Älä ahdistu, vaikka vuosikertomusprojekti olisi vielä aloittamatta tai et keksi ...
Image showing Sirpa Alhava 1 min read by Sirpa Alhava
Fiksua keskustelua sisältävä podcast saa Petterin polkemaan Olen yli 60-vuotias ...
Image showing Petteri Väänänen 2 min read by Petteri Väänänen