Siirry sisältöön

Inbound-markkinointi on auttamismarkkinointia - Näin onnistut

13.2.2019

Maailma on muuttunut. Ihmisillä on käsiensä ulottuvilla loputtomasti tietoa. Ihmiset eivät halua, että heille myydään, vaan tahtovat ottaa asioista itse selvää. Kilpailevia vaihtoehtoja on Google pullollaan yhden klikkauksen päässä. Miten tällaisessa maailmassa pärjää? Kuinka voit luoda kestävää kilpailuetua, kun sekä tuotteet että palvelut on niin helppo kopioida ja markkinoilta löytyy aina joku joka tarjoaa samaa kuin sinä, mutta halvemmalla.

Väitän, että paras ja pitkässä juoksussa ainoa tapa luoda aitoa kilpailuetua on olla kiinnostuneempi asiakkaan auttamisesta kuin kauppojen klousaamisesta. Siirtää ajattelua tuputtamisesta kädenojennukseen. Vaihtaa työkalu moukarista magneettiin. Ryhtyä tekemään auttamismarkkinointia. Tässä kolme vinkkiä, joiden avulla pääset hyvään vauhtiin:

1. Tunne asiakkaasi ja näiden ongelmat, haasteet sekä tavoitteet syvällisesti

Paras tapa sitouttaa asiakas on auttaa tätä. Jotta voisit olla (potentiaalisten) asiakkaidesi tukena, sinun tulee tuntea heidät perinpohjin. Keskustele organisaatiosi asiakaspalvelijoiden, myyjien ja muiden asiakkaiden kanssa suorassa kanssakäymisessä työskentelevien ihmisten kanssa ja tiedustele näiltä millaisten ongelmia ja haasteiden kanssa asiakkaasi painivat. Millaisia tavoitteita heillä on? Hyödynnä myös Google AdWordsin ja Google Search Consolen hakutermiraportteja selvittääksesi millaisilla hakutermeillä ihmiset sivustollesi nyt päätyvät. Tee avainsanatutkimusta ymmärtääksesi millaisia hakuja ihmiset toimialaasi/tuotteeseesi/palveluusi liittyen yleisesti tekevät.

Paras tapa on tietenkin haastatella nykyisiä ja entisiä asiakkaitasi sekä kohderyhmääsi kuuluvia ihmisiä. Tämä on toki haastavin, kallein ja vaikein vaihtoehto, mutta syvällinen asiakasymmärrys on sen arvoista.

2. Tuota sisältöä suunnitelmallisesti

Suunnittele asiakkaitasi palvelevaa sisältöä teema kerrallaan. Tuota kerralla sisältöä yhden isomman ongelman/haasteen/tavoitteen ympärille asiakkaan ostopolun jokaiseen vaiheeseen. Lisää jokaisen vaiheen sisällön yhteyteen selkeä toimintakehoite seuraavan vaiheen sisällön pariin. Pyri ihan aidosti sisällöilläsi tuottamaan ratkaisuja ostajapersoonien kokemiin haasteisiin ja jätä myyntipuheet päätöksenteon vaiheen sisältöihin.

Yksittäisten blogikirjoitusten sijaan isompiin teemoihin keskittymällä pystyt tuottamaan asiakkaillesi eheämpiä asiakaskokemuksia.

 

3. Auta asiakkaita kaikissa kanavissa

Sosiaalinen media, sähköposti, puhelin tai kivijalkaliike. Digitalisoitumisen myötä eri kanavien rajat hämärtyvät, kunnes katoavat kokonaan. Asiakaslähtöisen ajattelutavan pitääkin toteutua eheänä kaikissa niissä kanavissa, jossa ihmiset organisaatiosi kohtaavat. Sitouta organisaatiosi ihmiset kohtaamaan asiakas kaikissa kanavissa inhimillisellä otteella ja auttamaan näitä parhaansa mukaan. Kuuntele asiakkaitasi herkällä korvalla ja pidä huolta, etteivät näiden kysymykset, toiveet ja palautteet kaiu kuuroille korville.

Maailma on muuttunut. Oletko sinä?

LATAA INBOUNDIN ABC-OPAS

Santeri Hämäläinen

Santeri Hämäläinen

santeri.hamalainen@avidlyagency.com

Head of Content, Inbound Finland

Näytä kaikki kirjoitukset

Opi ja kasva – lue lisää aiheeseen liittyviä sisältöjä

  CRM, eli Customer Relationship Management, tarkoittaa käytännössä asiakkuudenh...
Image showing Niko Siltanen 4 min read by Niko Siltanen
Myynnin automaatio - tuo maaginen myynnin tehostaja. Kyllä ja ei. Kuten kaikessa...
Image showing Henri Pallonen 5 min read by Henri Pallonen
Takana on intensiivinen viikko täynnä opettavaisia ja inspiroivia tilaisuuksia m...
Image showing Avidly Finland 9 min read by Avidly Finland