Siirry sisältöön

Vain ihmisiä ja osaamisia törmäyttämällä voimme luoda uutta ja ainutlaatuista

22.3.2019

Mitä jää mieleen, kun suomalainen startup lähtee valloittamaan maailmaa? Olin muutaman päivän työmatkalla Singaporessa kumppanimme Innovation House Finlandin kanssa. Rohkea ja uudenlainen co-working konsepti sai minut oivaltamaan yhteisön voiman!

Singaporesta voisi helposti nostaa esille montakin asiaa. Upea kaupunki, siisti ja turvallinen. Tiukka lainsäädäntö, äärimmäisyyksiin viety väärämielisen käytöksen estäminen. Lähes nollaa hipova omavaraisuus. Päällimmäisenä mieleen tältä suomalaisen osaamisen vientimatkalta jäivät kuitenkin toinen toistaan mielenkiintoisemmat kohtaamiset – sattumat, joista purkautui ja punoutui yllättäviä yhteyksiä.

Olen jo pitkään noudattanut periaatetta, että jokaiselta matkalta pitää tarttua matkaa yksi oivallus. Tällä matkalla se oli paikallisen verkoston tärkeys. Kun haluat olla jossakin läsnä, sinun on oltava siellä läsnä. Jos et rakenna verkostoja, ne eivät rakennu.

Oli hienoa huomata ja kuulla, kuinka rohkeat suomalaiset yrittäjät tekevät määrätietoisesti työtä ja saavat muutamassa kuukaudessa aikaiseksi jotakin, mitä moni yritys ei osaa edes haluta. Verkoston. Monitaustaisen ryhmän Ihmisiä, joilla on kaikilla on sama päämäärä – halu rakentaa suomalaista yrittäjyyttä kansainvälisiin kantimiin.

Oli upeaa päästä pienelle sukellukselle yhteenkuuluvuuden tunteeseen, jonka vain erottaminen ja uudelleen yhteensaattaminen  saa aikaiseksi. Kohdata Singaporen suomalaisia, joiden avoin tahto yhteistyöhön jätti pysyvän muistijäljen.

Erityisen hienoa oli seurata sivusta Innovation House Finlandin omistautunutta otetta ihmisten ja osaamisten törmäyttämiseen – päällimäisenä jäi tunne, että kyse oli taitavasta yllätysten fasilitoinnista. Oikeiden ihmisten keräämisestä oikeaan paikkaa ja oikeaan aikaan. Ei pelkästään tilaan vaan mielentilaan, jossa investoreiden, strartupien ja korporaatioiden kohtaaminen luo uutta.

Oli myös hienoa nähdä, kuinka Suomen suurlähetystö tekee Singaporessa upeaa työtä edistääkseen verkostojen syntymistä ja onnistumisia. Suomesta katsottuna toiminta vaikuttaa arjesta etääntyneeltä, sieltä katsottuna se on hyvin läheistä ja hyvällä tavalla toimivaa. Sitä kuvaisin asiansatuntevaksi onnistumisten falisilitoinniksi.

Loppujen lopuksi tässä kaikessa on kyse luovuudesta – olemassa olevien asioiden yhdistämisestä tavalla, jolla muut eivät ole keksineet. Asiat, jotka eivät ole pitkään aikaan tai koskaan kohdanneet, saatetaan yhteen.

Aivan samalla tavalla kuin Innovation House Finlandin myös Avidlyn tehtävä on luovasti törmäyttää ja tuoda yhteen näkökulmia, ihmisiä ja osaamisalueita. Yllätyksellisiä asioita; kokeillen, seikkaillen ja löytäen.

World Economic Forumin koontamaa johtavien yrityksien ilmastositoumusta lainatakseni: "We really need to do more, faster and together". Maailma tarvitsee meitä luovia törmäytäjiä ja luovaa ajattelua. Hyvää huomista ei rakenneta yksin vaan yhdessä.

Singapore

Lue myös tiedote kumppanuudesta: 

Avidly kumppanoituu Innovation House Finlandin kanssa ja uudistaa sen brändin
Minna Utriainen

Minna Utriainen

minna.utriainen@avidlyagency.com

Näytä kaikki kirjoitukset

Opi ja kasva – lue lisää aiheeseen liittyviä sisältöjä

Lomalla on vihdoin mahdollisuus rentoutumiselle ja suoranaiselle laiskottelulle....
Image showing Avidly Finland 3 min read by Avidly Finland
Joskus takavuosina ei juuri tullut kuuloonkaan tehdä markkinointiyhteistyötä kil...
Image showing Risto Etelämäki 1 min read by Risto Etelämäki
Tällä viikolla luova johtajamme Risto Etelämäki on puhumassa Vaasassa yliopistol...
Image showing Minna Utriainen 2 min read by Minna Utriainen